Bíró László visszalépett a 6-os választókerületben

Megosztás

A Jobbik által indított jelölt, aki tavaly Koncz Zsófia ellen is megmérette magát az időközi országgyűlési választáson, a Facebookon jelentette be a döntést, amely elmondása szerint „élete legnehezebbje” volt.

“Ha kell, lépj egyet hátra azért, hogy a nemzet kettőt léphessen előre” – kezdte a posztját Bíró. “Ha meg tudod tenni, igaz hazafi vagy, hisz képes vagy áldozatot hozni a nemzetért. Ezt Jakab Péter, a Jobbik elnöke mondta nekünk, jobbikosoknak akkor, amikor még csak formálódott az ellenzéki összefogás. Én pedig most szeretném meghozni azt az áldozatot, amit úgy érzem, megkövetel a haza.”

“Meghoztam életem egyik legnehezebb és legfontosabb döntését. Mert nem Bíró László az első, hanem a nemzet. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére. Mondhatnám, hogy én vagyok ez a személy. De tudom, hogy van nálam alkalmasabb. Ismerem őt jól, hisz – ahogy én, úgy ő is – aktív alakítója a borsodi közéletnek, és bár más pártban politizálunk, mégis egy oldalon állunk. Egy szabad és demokratikus Magyarország oldalán. Ezért az országért pedig igenis érdemes áldozatot hozni.”

“Ezennel hátralépek egyet azért, hogy a nemzet és Borsod kettőt léphessen előre. Visszalépek az előválasztáson való indulástól Jézsó Gábor javára. Döntésemről tájékoztattam Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, aki azt elfogadta.Mostantól azért dolgozom, hogy a térség Jézsó Gábor, az ország pedig Jakab Péter vezetésével végre valóra válthassa 30 éves álmát. Győzzük le a Fideszt, és teremtsük meg együtt a szabadság és a jólét Magyarországát! Velük sikerülni fog.”

Bíró László tavaly az időközi országgyűlési választáson is elindult Koncz Ferenc halála után, akkor vereséget szenvedett a fideszes Koncz Zsófiától. Személyét a korábbi megnyilvánulásai miatt sokan megosztónak, s éppen ezért az ellenzék összefogására alkalmatlannak tartották, ez is vezethetett a mostani döntéséhez.

Mostani posztja alatt több kommentelő is támogatásáról biztosította Bírót. “Laci, emberi nagyságodról árulkodik ez a döntés! Tudom,nagyon nehéz volt! Respect!” – írta egyikük, míg egy másik hozzászóló így fogalmazott: “Tudom milyen nehéz egy ilyen döntés, de Te meglépted és ezzel nagyot nőttél mindenki szemében.”

Kapcsolódó cikkek